Elämää joulun jälkeen

Onko sitä? Elämää joulun jälkeen?
No on tietenkin! Takana on ihana joulu ja nyt on jotenkin kertakaikkisen uudesti syntynyt olo. Jotenkin oli raskas syksy ja väsyneet fiilikset. Väsyneet,vaikka olin vain kotona loppusyksyn. Tai ehkä juuri siksi... Kipu,huonot unet ja kuntoutuksen raskaus yllättivät painollaan. Neljä päivää perheen ja suvun parissa olivat paikallaan. Kiireetöntä oloa ja eloa,hyvää seuraa,juttuhetkiä,pelaamista,pitkään nukkumista ja hyvää ruokaa. Olimme sen tarpeessa kaikki. 

Aamu alkoi perinteikkäästi isoäitini luona joulupuurolla ja joulukukkien viemisellä. Papan kuolema on saanut ymmärtämään todella kipeästi,ettei näitä yhteisiä vuosia enää ole paljon vanhemman polven kanssa. Käymme siis nyt,kun se on vielä mahdollista. Ja nautimme joka hetkestä jotka meille vielä annetaan.
Jouluateria oli maukas ja täyttävä,kuten aina. Perinteitä pitää kunnioittaa,ähky se oli tänäkin vuonna. Taivaallisia laatikoita! En tiedä,onko musta viimein tullut aikuinen,kun lanttulaatikkokin upposi ensimmäistä kertaa koskaan.
Ruuan jälkeen köllimme mahojemme vieressä ja odottelimme pukin saapumista. Lopulta pukki saapui villiinnyttäen koiran ja serkukset. Koira ei meinannut millään ymmärtää miksi isäntä oli pukeutunut niin typerästi. Lahja kuitenkin kelpasi.
Ilta meni kaikkien lahjoja ihastellessa,saunoessa ja herkkuja syöden. Olin ollut kiltti tänä vuonna,pukki toi monta ihanuutta. Ihanaa kosmetiikkaa, toivotun kokkikirjan(postausta tulossa),ja maailman kauneimman korun mieheltäni.

Joulupäivänä oli jo pakko käydä vähän liikkumassakin,että maha pystyi enää vetämään herkkuja sisäänsä. Joulupäivän kävely koiruuden kanssa teki hyvää molemmille. Koira sai purettua energiaansa ja minä nautin hetken rauhasta. Iso seura on ihanaa,mutta myös väsyttävää. Taidan olla sen verran erakko luonteeltani,että kaipaan tällaisten päivien jälkeen aina hetken omaa aikaa.
Niin uskomattoman kaunis päivä! Jäistä,kaunista,rauhallista. Vesi kuulosti maagiseltä jäätyessään. Helinää,suhinaa,kuplintaa ja pauketta. Seisoin pitkään rannalla ja annoin mielen vaeltaa.


Illalla porukka vielä kasvoi. Oli ihana nähdä kaikkia,mutta kotiinpaluukin alkoi jo olla ajankohtainen. Halusimme yhden päivän keskenämme ennen miehen töihin paluuta.

 Ihana,rakas koti.
 Tapaninpäivä meni pyjamassa. Jatkoimme samaa rataa kuin koko joulun,mutta pienemmällä porukalla. Rentoiltiin,syötiin,saunottiin ja pelattiin. Kellään ei ollut kiire mihinkään tänäänkään. Hetken maailma oli vielä pysähtynyt,vailla arjen paineita,työtä ja tehtäviä.


Ihana joulu. Tänään heräsin levänneenä ja täynnä energiaa.Aamupalaksi oli pakko saada iso smoothien ja karjalanpiirakoita. Pari mandariinia vielä ja neljä kuppia teetä ja kroppa alkoi pikkuhiljaa tuntumaan muultakin,kuin jouluähkyltä. Sain loman aikana monta postausideaa,tein hyvän kauppalistan ja nyt ajattelin alkaa jatkojalostamaan joulukinkkua karamellipossuksi..Nam.

Millainen joulu teillä oli?

Kommentit

Suositut tekstit