Budapestin parhaat ravintolalöydöt

Palattaisiinko ajassa taaksepäin? Mulla olisi täällä varastossa vielä pari juttua Budapestistä. Toinen eläintarhasta ja toinen Budapestin värikkäästä ruokakulttuurista! Ruokahan on aina ihan paras juttu(ainakin mulle)vieraaseen maahan matkustaessa. Rakastan haahuilla ulkomailla ihan tavallisissa ruokakaupoissakin,koska niistä löytyy niin erilaisia juttuja kuin näistä meidän tutuista ja turvallisista kaupoista!
Budapestin ruokakulttuuri osoittautui värikkääksi,edulliseksi ja monipuoliseksi ja täällä oikein harmitti,ettei ihan koko ajan jaksa syödä vaikka kuinka haluaisi ;) Kaksi paikkaa jäi meillä päällimmäiseksi mieleen,joten ne on esiteltävä tännekin!

Ensimmäisenä esittelyssä Ravintola Puder! Täällä olisimme halunneet käydä vielä toisenkin kerran,mutta aika ei valitettavasti riittänyt..Varsin kohtuulliset hinnat,hyvä palvelu,kiva ruokalista ja aivan sairaan makea ympäristö! Mihin tahansa katsot,löydät uutta katsottavaa!

Itse söin erinomaista gulassikeittoa,mutta muidenkaan ruuissa ei ollut valittamista! Neljän hengen ruuat ja juomat maksoivat juuri ja juuri pari kymppiä.
Suosittelemme lämpimästi!Mainittakoon vielä muuten,että Puder sijaitsi Raday-Utca kadulla joka oli pullollaan toinen toistaan siistimpiä ruokapaikkoja. Oikeasti olisimme halunneet testata tyyliin joka toisen kadun ravintoloista. Fine diningiä,sushia,kahviloita,vohveleita,kiinalaista,katuruokaa,unkarilaista,fish and chipsejä,ranskalaista,italialasta,terasseja.. ihan vaikka mitä. Eli jos on ruokapaikka etsinnän alla,niin suosittelen tätä katua ja tyhjää vatsaa.

Kahviloita oli muuten joka puolella..tässä eräs hotellimme lähellä ollut,josta sai erinomaista kofeiinitonta cappucinoa!Monte cafe.muistaakseni nimeltään.. Cappucino maksoi 2,6e.

Sitten reissun viimeinen ruokapaikka,oikea helmi! Ekana päivänä jo huomasimme raflan ja houkuttelevan kyltin:kolmen ruokalajin lounas 10e klo:11-14!
No hei,tottakai me testattiin! Vikana päivänä pari tuntia ennen lentoa suuntasimme tänne,eikä tarvinnut katua.
Ravintola oli kategoriassa valkoiset liinat ja herrasmiesmäinen hiljaisuus,mutta ajattelimme,että nyt jos koskaan hienostellaan skidien kanssa! Rauhallinen lounasaika ja edullinen hinta,ei hätää,vaikka kaikki ei lapsille maistuisikaan. Lapset käyttäytyivät kuin herrasmiehet,tottakai. Heihin kyllä voi luottaa,harvoin heittäytyvät hankaliksi tilanteissa joissa se ei oikeasti ole suotavaa. Istuivat kauniisti,tilasivat itse juomat englanniksi ja kiittivät. Ja maistoivat kaikkea ja tykkäsivät liki kaikesta!
Alkuruuasta ajattelin,että tämä ei kyllä niin uppoa noihin lapsiin,mutta väärässä olin. Tämä oli mun ja kuopuksen mielestä koko kolmikon paras annos. Tässä vain toimi ihan kaikki,mitään en olisi muuttanut.
Pääruokakin oli oikein loistavaa. Itse rakastuin palavasti palsternakkasipseihin ja punajuuripyreeseen.
Jälkkärikin oli oikein kelpo! En kyllä tiedä vieläkään minkä niminen tämä oli,mutta hyviä aineksia siihen oli kasattu. Tosin rusinoiden tarkoitus meni kyllä yli hilseen,vaikka yleensä rusinoista tykkäänkin.
Sellainen lounas meillä! Aivan sairaan hyvä kokemus ja lapset yllättivät maistamalla IHAN kaikkea ja syömällä suurimman osan kaikista annoksista. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan tällaista hienostelua uudelleenkin..

Ja ravintolan nimi? Se oli sellainen kuin Monk´s Bistrot. Aika lailla siinä ydinkeskustassa. Illallisaikaan sairaan kallis Budapestin muuhun ruokahintatasoon nähden,mutta arkilounasta suosittelemme erittäin lämpimästi! Aivan uskomatonta,että tällainen ateria ruokineen ja juomineen maksoi meiltä neljältä hurjat 48 euroa. Ei paljon mitään.

Tässä meidän suosituksia Budapestista. Muutakin söimme,mutta päätin esitellä nyt vain ehdottomat helmet. Paljon muutakinhan tuolla on ja ensi kerralla kyllä yritämme päästä syömään taas uusia paikkoja läpi. Koska veikkaan kyllä,ettei tämä tosiaankaan ollut viimeinen reissumme tähän kaupunkiin..

Oletko käynyt Budapestissa ja jos kyllä,niin löytyikö sulle joku ehdoton suosikkipaikka?

Kommentit

Suositut tekstit