Sunnuntairetki talvipuutarhaan

 Piipahdimme sunnuntaina yhdessä viikonloppujen vakio "ei mitään tekemistä"-kohteessamme,joten pitihän se esitellä täälläkin, jos sattuu olemaan jollekin vielä vieras paikka. Me ollaan käyty monta vuotta säännöllisesti useamman kerran vuodessa Helsingin talvipuutarhassa. Aivan ihana paikka! Muuttuu vuodenaikojen mukana,mutta fiilis on aina sama:rauhallinen ja seesteinen. Pääsiäisen aikaan puutarhassa on vierailemassa tipuja ja kesällä ulkopuutarha puolestaan on aivan mieletön. Silti parhaimmillaan talvipuutarha on mun mielestäni talvisena,kylmänä ja aurinkoisena päivänä. Kaktushuoneessa istuskellessa silmät kiinni auringon paisteessa voi hetken kuvitella olevansa jossain aivan muualla kuin kylmässä ja lumisessa suomessa.
 Musta on aina ihana katsella puutarhassa ihmisten erilaisia tapoja viettää aikaa. Moni on perheen/ystävien kanssa kerääntyneenä pöydän ympärille eväiden kera,toiset kuvaavat joko kasveja tai päivän asu-kuvia blogiin. Aina löytyy myös taiteilijoita,jotka piirtävät tai maalaavat kasveja keskittyneinä luonnoslehtiöihinsä. Lapset kerääntyvät aina karppialtaan ympärille ja jaksaisivat katsella kaloja vaikka kuinka kauan..Sehän se omienkin lasten suosikkipaikka on. Olimme eilen puutarhassa ystäväperheen kanssa,jotka eivät olleet aiemmin käyneet talvipuutarhassa. Hymyilytti katsoa lapsia, jotka kilvan esittelivät kavereilleen lempipaikkojaan ja lempikalojaan puutarhasta. Toivottavasti saimme talvipuutarhalle uuden fanijoukon..

 Aurinkoista maanantaita sinne ruutujen taakse! Menkää talvipuutarhaan,jos teilläkin on akuutti kesän kaipuu,eikä budjetti taivu Thaimaan lentoihin asap <3
ps. Puutarha on ilmainen ja auki seuraavilla tavoilla:
Ma:suljettu
Ti:9-15
Ke-pe:12-15
La-su:12-16

Kommentit

Suositut tekstit